Polskie forum o animacji "Jak wytresować smoka"

Nowinki, rozmowy o postaciach, fan art, opowiadania i wiele innych.

Ogłoszenie

Na naszym forum pojawiła się nowa kategoria w Luźnym dziale :) Od dzisiaj możecie też dodawać swoje zdjęcia / rysunki do galerii, która znajduje się w panelu u góry. :)

#1 2014-08-31 15:38:00

WielkiMou

Smoczy Jeździec

DreamWorks

Widzę, że nie ma tu takiego tematu, więc zapytam: co sądzicie o wytwórni, w której powstał HTTYD?

"Bear Island knows no king but the King in the North, whose name is Stark."
-Lyanna of House Mormont

#2 2014-08-31 16:02:36

Osaka2407

ZASTĘPCA ADMINA.

Re: DreamWorks

Osobiście bardzo lubię wytwórnię DreamWorks. Uważam ją za znacznie lepszą niż Disney. W sumie nie wiem czemu, ale takie jest moje wrażenie. Animacje DW mają jakoś więcej charakteru, bardziej przemawiają do mojej osoby. Są zabawne, a przy tym mają przekaz, a często (ale nie zawsze) również udane smutne sceny, przy których co wrażliwsze osoby mogą się popłakać. W animacjach konkurenta brakuje mi tego czegoś, co sprawia że "bajki" potrafią siedzieć w głowie jeszcze długo, długo po obejrzeniu.

Ostatnio edytowany przez Osaka2407 (2014-08-31 16:39:43)

[...] your father... He never doubted. He always said you'd become the strongest of them all. And he was right. You have the heart of a chief, and the soul of a dragon. Only you can bring our worlds together. That... is who you are, son.

#3 2014-08-31 16:15:05

WielkiMou

Smoczy Jeździec

Rozumiem twoją opinię, ale nie podzielam jej. DreamWorks to dla mnie wytwórnia całkowicie nieprzewidywalna, najwięcej filmowych zawodów zafundował mi właśnie DW. Odnosząc się do Disney'a, właśnie jego styl do mnie przemawia choć z nowych lubię tylko Frozen to idąc na jego film raczej się nie martwię o jego jakość. Inna sprawa, że z DW jest coraz lepiej i w końcu oni stworzyli moją ulubioną serię, ale jednak Disney'a stawiam nad nimi, choć smoki to mistrzostwo.

-Lyanna of House Mormont

#4 2014-08-31 18:21:15

Momomai8

Moderator

Wybieram Dreamworks. W Disneyu znudziły mi się już trochę księżniczki. DW ma zawsze jakiś pomysł na to, aby stworzyć ciekawą historię. Nie uważam, że wszystkie inne wytwórnie są kiepskie, bo nie są, ale po prostu DW jest lepszy .

,,Normalni ludzie danwno by się stąd wynieśli, ale nie my! Jesteśmy wikingami!"

#5 2014-08-31 18:53:40

WielkiMou

Smoczy Jeździec

Momomai8 napisał:

Wybieram Dreamworks. W Disneyu znudziły mi się już trochę księżniczki. DW ma zawsze jakiś pomysł na to, aby stworzyć ciekawą historię. Nie uważam, że wszystkie inne wytwórnie są kiepskie, bo nie są, ale po prostu DW jest lepszy .

Wykorzystam tu wypowiedź użytkownika andrzej_gosicki:,,A co powiesz o "Dzwonniku z Notre-damme"? O "Planecie Skarbów"? O "Dinozaurze", czy o przebojowym "Królu Lwie"? To też Disney.''

Dla mnie Disney i DW to prawie równie genialne wytwórnie, ale Disney ma punkt więcej .

-Lyanna of House Mormont

Admin Moderator Użytkownik

Stopka forum

RSS