Nowinki, rozmowy o postaciach, fan art, opowiadania i wiele innych.
Smoczy Jeździec
Widzę, że nie ma tu takiego tematu, więc zapytam: co sądzicie o wytwórni, w której powstał HTTYD?
ZASTĘPCA ADMINA.
Osobiście bardzo lubię wytwórnię DreamWorks. Uważam ją za znacznie lepszą niż Disney. W sumie nie wiem czemu, ale takie jest moje wrażenie. Animacje DW mają jakoś więcej charakteru, bardziej przemawiają do mojej osoby. Są zabawne, a przy tym mają przekaz, a często (ale nie zawsze) również udane smutne sceny, przy których co wrażliwsze osoby mogą się popłakać. W animacjach konkurenta brakuje mi tego czegoś, co sprawia że "bajki" potrafią siedzieć w głowie jeszcze długo, długo po obejrzeniu.
Ostatnio edytowany przez Osaka2407 (2014-08-31 16:39:43)
Smoczy Jeździec
Rozumiem twoją opinię, ale nie podzielam jej. DreamWorks to dla mnie wytwórnia całkowicie nieprzewidywalna, najwięcej filmowych zawodów zafundował mi właśnie DW. Odnosząc się do Disney'a, właśnie jego styl do mnie przemawia choć z nowych lubię tylko Frozen to idąc na jego film raczej się nie martwię o jego jakość. Inna sprawa, że z DW jest coraz lepiej i w końcu oni stworzyli moją ulubioną serię, ale jednak Disney'a stawiam nad nimi, choć smoki to mistrzostwo.
Moderator
Wybieram Dreamworks. W Disneyu znudziły mi się już trochę księżniczki. DW ma zawsze jakiś pomysł na to, aby stworzyć ciekawą historię. Nie uważam, że wszystkie inne wytwórnie są kiepskie, bo nie są, ale po prostu DW jest lepszy .
Smoczy Jeździec
Momomai8 napisał:
Wybieram Dreamworks. W Disneyu znudziły mi się już trochę księżniczki. DW ma zawsze jakiś pomysł na to, aby stworzyć ciekawą historię. Nie uważam, że wszystkie inne wytwórnie są kiepskie, bo nie są, ale po prostu DW jest lepszy .
Wykorzystam tu wypowiedź użytkownika andrzej_gosicki:,,A co powiesz o "Dzwonniku z Notre-damme"? O "Planecie Skarbów"? O "Dinozaurze", czy o przebojowym "Królu Lwie"? To też Disney.''
Dla mnie Disney i DW to prawie równie genialne wytwórnie, ale Disney ma punkt więcej .