Nowinki, rozmowy o postaciach, fan art, opowiadania i wiele innych.
Moderator
Witajcie! Napewno ka¿dy (a mo¿e czê¶æ) z Was mia³ kiedy¶ przeczucie, ¿e co¶ nienormalnego dzieje siê dooko³a. Mo¿e to dziwnie brzmi, ale czy nikt nie my¶la³, ¿e co¶ ,,lataj±cego" siedzi w krzakach?
Ja kilka miesiêcy temu czytaj±c ksi±¿kê mia³am wra¿enie, ¿e za oknem widzê przez u³amki sekund du¿e, skórzane, czarne skrzyd³o...
Czy wy te¿ byli¶cie kiedy¶ ¶wiadkami takich zbiegów okoliczno¶ci?
Proszê, traktujcie ten tekst z przymru¿eniem oka, nie jest to zbyt powa¿na wypowied¼, jedynie anegdotka z ¿ycia wziêta.
ADMIN
Có¿, czego¶ takiego to nie mia³am, ale powiem wam, ¿e ju¿ 3 razy ¶ni³a mi siê 3 czê¶æ, w tym raz siedzia³am i ogl±da³am ca³o¶æ Obudzi³am siê rano i pomy¶la³am "Rany! Niech tak zrobi±, to by by³o genialne!", ale teraz niestety kompletnie nie pamiêtam jaka by³a fabu³a.
Moderator
Nienormalnego powiadasz
Najciekawszy przypadek odby³ siê podczas ogl±dania filmów na wideo gdzie¶ jak mia³am mo¿e z 9 lat. Ogl±da³am film z siostr± jedz±c ciasteczka, które popija³am herbatk±, gdy nagle moim oczom ukaza³y siê 3 bia³e myszki . Przetar³am oczy a ich ju¿ nie by³o wiêc powróci³am do poprzedniego zajêcia.
Drugim, te¿ ciekawym zdarzeniem, równie¿ by³ film na wideo i zdarzy³o siê to parê dni pó¼niej. Wideo mieli¶my takie, ¿e je¶li chcia³o siê w³o¿yæ kasetê to spoko, wchodzi³a. Lecz ju¿ jej wyci±gniêcie by³o nie lada wyzwaniem. W pewnym momencie nie wytrzyma³am, lekko ¿em trzepnê³a odtwarzacz i kaseta nie wiedzieæ jak wylecia³a z odtwarzacza uderzaj±c w ³ó¿ko.
Zreszt± mój ca³y dom jest jaki¶ Paranormal - je¶li siê mieszka w takim miejscu gdzie ja mieszkam
ZASTÊPCA ADMINA.
A ja mam takie co¶, ¿e od d³u¿eszego czasu mam sny o smokach, je¼d¼cach, Berk, etc. Ostatnio na ten przyk³ad w tym ¶nie "obudzi³em siê" na pla¿y Berk, znale¼li mnie je¼d¼cy, zaprzyja¼ni³em siê z nimi a Czkawka znikn±³. Nie wiedzieæ czemu Szczerbatek siê do mnie przywi±za³ i ja na nim lata³em (imho WTF). W pewnym momencie odnajdujemy Czkawkê, zmar¼niêtego, wyg³odnia³ego i przejawiajacego pierwsze objawy zapalenia p³uc. Wracamy na Berk, Czkawka zdrowieje i nastêpuje co¶... dziwnego. Czkawka mówi, ¿e od tej pory mogê lataæ na Szczerbatku, ¿e jest on moim smokiem (i znowu WTF). Oczywi¶cie odmawiam, Czkawka... jak to on, k³óci siê ze wszystkimi i sam ze sob± o przynale¿no¶ci smoka, ale w koñcu przyjmuje moj± odmowê. Po pewnym czasie Czkawka zdrowieje, ja znajdujê sobie swojego smoka, gatunek Deadly Nadder, zostajê wcielony w szeregi Je¼d¼ców. Po którym¶ locie Czkawka bierze mnie na stronê i dziekuje mi, ¿e postanowi³em odmówiæ "przejêcia" Szczerbatka. Wkracza Astrid, ona te¿ mi dziêkuje i na tym sen siê koñczy... A przynajmniej tu koñczy siê to co zapamiêta³em. To tak po krótce
BTW Gdzie¶ wyczyta³em, ¿e cz³owiek nie zapamiêtuje ani pocz±tku ani koñcówki swoich snów, wiec to chyba normalne, ¿e nie pamiêtam dlaczego znalaz³em siê na Berk i nie znam zakoñczenia. Swoj± drog± niez³y scenariusz siê u³o¿y³ Mo¿e kiedy¶ napiszê fanfica i oprê go na tym scenariuszu? Co o czym¶ takim my¶licie?
Smoczy Je¼dziec
Nie mam czasu, ¿eby skomentpwaæ ca³o¶æ powiem tylko, ¿e pomys³ na fanficka ¶wietny
ADMIN
Osaka2407 napisał:
A ja mam takie co¶, ¿e od d³u¿eszego czasu mam sny o smokach, je¼d¼cach, Berk, etc. Ostatnio na ten przyk³ad w tym ¶nie "obudzi³em siê" na pla¿y Berk, znale¼li mnie je¼d¼cy, zaprzyja¼ni³em siê z nimi a Czkawka znikn±³. Nie wiedzieæ czemu Szczerbatek siê do mnie przywi±za³ i ja na nim lata³em (imho WTF). W pewnym momencie odnajdujemy Czkawkê, zmar¼niêtego, wyg³odnia³ego i przejawiajacego pierwsze objawy zapalenia p³uc. Wracamy na Berk, Czkawka zdrowieje i nastêpuje co¶... dziwnego. Czkawka mówi, ¿e od tej pory mogê lataæ na Szczerbatku, ¿e jest on moim smokiem (i znowu WTF). Oczywi¶cie odmawiam, Czkawka... jak to on, k³óci siê ze wszystkimi i sam ze sob± o przynale¿no¶ci smoka, ale w koñcu przyjmuje moj± odmowê. Po pewnym czasie Czkawka zdrowieje, ja znajdujê sobie swojego smoka, gatunek Deadly Nadder, zostajê wcielony w szeregi Je¼d¼ców. Po którym¶ locie Czkawka bierze mnie na stronê i dziekuje mi, ¿e postanowi³em odmówiæ "przejêcia" Szczerbatka. Wkracza Astrid, ona te¿ mi dziêkuje i na tym sen siê koñczy... A przynajmniej tu koñczy siê to co zapamiêta³em. To tak po krótce
BTW Gdzie¶ wyczyta³em, ¿e cz³owiek nie zapamiêtuje ani pocz±tku ani koñcówki swoich snów, wiec to chyba normalne, ¿e nie pamiêtam dlaczego znalaz³em siê na Berk i nie znam zakoñczenia. Swoj± drog± niez³y scenariusz siê u³o¿y³ Mo¿e kiedy¶ napiszê fanfica i oprê go na tym scenariuszu? Co o czym¶ takim my¶licie?
To by³oby co¶ ca³kiem ciekawego, mo¿e warto próbowaæ?
ZASTÊPCA ADMINA.
A dzisiaj mia³em chyba ci±g dalszy A przynajmniej siê ca³kiem fajnie wszystko ³±czy.
W czasie samotnego lotu zosta³em z³apany przez ³owców smoków. Okazuje siê, ¿e osoba wiadoma jest moim ojcem, a ja by³em wys³any jako szpieg. Okazuje siê równie¿, ¿e mam siostrê. Opowiadam jej co i jak na Berk i trochê o smokach, bo zobaczy³em taki b³ysk buntu w jej oku, jak to siê mawia Ona pomaga mi siê podd¼wign±æ i doj¶æ do siebie. Kiedy je¼d¼cy przylatuj± za smokami tropi±cymi na wyspê, na której jestem osoba wiadoma przygotowuje pu³apkê, wywi±zuje siê walka. Je¼d¼cy ze wzglêdu na ma³± liczebno¶æ przegrywaj±, ale wtedy siostra pomaga mi dostaæ sie do swojego smoka. Wylatujemy na pole walki, nastêpuje pogadanka z osob± wiadoma, oczywi¶cie na twarzach je¼d¼ców widaæ zawód i rozczarowanie, bo dowiaduj± siê o tym, ¿e by³em szpiegiem, no i ¿e Drago jest moim ojcem. Kiedy osoba wia... dobra, i tak wszyscy wiedz± o co chodzi Kiedy Drago ponawia atak, tym razem skierowany równie¿ na mnie, mój smok z zaskoczenia traktuje go ogonem. Drago wylatuje lotem kosz±cym w kierunku ska³y, a Szczerbatek na ostatkach si³ wali w niego z plazmy. Kiedy l±duje okazuje siê, ¿e nie ¿yje. Oczywi¶cie na twarzach mojej i mojej siostry kwa¶na mina, z tym ¿e teraz je¼d¼com przypomnia³ siê pewne wydarzenie, którego byli ¶wiadkami. Czkawka, có¿... go to najbardziej zabola³o, wspomnienia o¿y³y. Chyba nie muszê mówiæ, o co mi chodzi? I tu siê w sumie skoñczy³ sen. Znowu... A chcia³bym siê dowiedzieæ co z czym i dlaczego dzieje sie pó¼niej
Swoj± drog± jak czytam to tak jako ca³o¶æ, to ca³kiem niez³a fabu³a mi sie wywiaza³a w moich snach Chyba naprawdê napiszê fanficka. Tylko nie wiem kiedy.